Perşembe, Mart 28, 2024

Bunlara da göz atın

İlgili içerikler

Lactobacillus acidophilus Nasıl Bir Probiyotik?

Lactobacillus acidophilus nedir?

Lactobacillus acidophilus muhtemelen yoğurtta ve probiyotik takviyelerde gördüğünüz bir suştur.

Özellikle, laktoz intoleransı, kardiyovasküler sağlık, sindirim ve bağışıklık sistemi sağlığı alanlarında yararları sayısızdır [1].

Lactobacillus Acidophilus’un Sağlığa Faydaları

Orada en iyi probiyotik suşlarından biri Lactobacillus Acidophilus. Lactobacillus Brevis gibi, bu probiyotik suşu da vücutta doğal olarak oluşur. Sindirim sistemi ve bağışıklık sistemi sağlığını teşvik etmekle kalmaz, aynı zamanda laktaz üretimine de yardımcı olur [2]. Bu, laktoz intoleransı olanlara biraz fayda sağlayabilir. Bazı araştırmalar L. acidophilus’un da kolesterolü azaltarak kardiyovasküler sisteme fayda sağlayabileceğini düşündürmektedir [3].

K vitamini, laktaz, acidolphilin, asidolin, bakteriyosin ve laktocidin üreterek sindirim sisteminizdeki sağlıklı bir bakteri dengesinin korunmasına yardımcı olur. Bunu yaparken, Lactobacillus acidophilus, vücudunuzun doğal olarak laktozu basit şekerler haline getirmesine yardımcı olur. Bağışıklık sistemi işlevini bile düzenler [4]. Hatta bazı araştırmalar, idrar yolu enfeksiyonları, irritabl bağırsak sendromu ve antibiyotiklerin neden olduğu ishalde de destekte bulunabileceğini düşündürmektedir.

Lactobacillus Acidophilus Kaynakları

Lactobacillus acidophilus, yoğurt, lahana turşusu ve kombucha’ya kadar çeşitli besin kaynaklarında bulunabilir. İyi kalitede bir probiyotik takviyesi genellikle L. acidophilus dahil olmak üzere çeşitli probiyotik suşlar sunar. Bir probiyotik takviyenin etkililiğini en üst düzeye çıkarmak için, prebiyotikler içeren besinleri de almayı unutmayın. Prebiyotikler, kuşkonmaz, fasulye ve sarımsak gibi lifli gıdalarda bulunur. Probiyotikler için besin görevi görürler ve vücudunuzdaki probiyotiklerin sağlığını ve büyümesini destekler.

GlobalHealingCenter, Lactobacillus acidophilus: A Healthy Probiotic Strain, 2015

Referanslar,

  1. University of Maryland Medical Center. Lactobacillus acidophilus. University of Maryland Medical Center.
  2. S. K. Akolkar, A. Sajgure, S. S. Lele. Lactase Production from Lactobacillus acidophilus. World Journal of Microbiology and Biotechnology. October 2005, Volume 21, Issue 6, pp 1119-1122.
  3. Sanguansak Rerksuppaphol and Lakkana Rerksuppaphol. A Randomized Double-blind Controlled Trial of Lactobacillus acidophilus Plus Bifidobacterium bifidum versus Placebo in Patients with Hypercholesterolemia. J Clin Diagn Res. 2015 Mar; 9(3): KC01-KC04.
  4. Maroof H, Hassan ZM, Mobarez AM, Mohamadabadi MA. Lactobacillus acidophilus could modulate the immune response against breast cancer in murine model. J Clin Immunol. 2012 Dec;32(6):1353-9. doi: 10.1007/s10875-012-9708-x.

Popüler Gönderiler